„Pinocchio“ d.o.o.

Broj 1, ožujak, 2014.

ca4„Pinocchio“ d.o.o.

Trgovina na veliko namještajem, drvenim, pletarskim i plutenim proizvodima                                                                                                                        Vježbenička tvrtka Ekonomske i trgovačke škole Čakovec

Pinocchio d.o.o. je vježbenička tvrtka koja je registrirana 2001. godine kao trgovina na veliko namještajem, drvenim, pletarskim i plutenim proizvodima.

Tvrtka je osnovana u Ekonomskoj i trgovačkoj školi Čakovec i jedna je od najstarijih registriranih tvrtki u Republici Hrvatskoj.

Naziv tvrtke i zaštitni znak odabran je po imenu glavnog junaka istoimenog romana „Pinocchio“.

Vezano na djelatnost trgovine Pinocchio d.o.o.,  Čakovec slijedi dugogodišnju poslovnu tradiciju trgovine proizvodima od prirodnih materijala kao što su vrbova šiba, ratan, bambus i vodeni zumbul, i to u asortimanu namještaja, kao i ostalih pletačkih i košaraških proizvoda.

Pružiti svakom kupcu najbolju vrijednost za novac s naglaskom na udobno i zdravo glavna je misija tvrtke.

Mnoge generacije učenika prošle su kroz osnivanje tvrtke, a i danas je glavna vizija tvrtke ostati najbolja vježbenička tvrtka koja će biti standard i mjerilo kvalitete ostalim tvrtkama u školi.

Uz slogan „Udoban i zdrav život uz Pinocchio“ tvrtka nudi šarolik izbor namještaja, stolice i fotelje, različite garniture, ležaljke, stolove, košare od šibe i ostale dekorativne artikle.

Djelatnici tvrtke sudjelovali su na različitim smotrama, sajmovima, uključivali se u različite projekte i organizirali poslovne sastanke:

*  Od 2001. do 2013. godine sudjelovali smo na  međunarodnim sajmovima  i smotrama vježbeničkih tvrtki – u ožujku 2010.  sudjelovali na Državnoj smotri vježbeničkih tvrtki u Velikoj Gorici u organizaciji Agencije za strukovno obrazovanje

*  od 2008. do 2013. godine sudjelovali smo na  Međužupanijskom sajmu vježbeničkih tvrtki u Bjelovaru –  na sajmu su sudjelovale vježbeničke tvrtke iz Bjelovara, Daruvara, Kutine, Zagreba i Čakovca

*  od 2003. do 2014. godine kontinuirano sudjelujemo  na  Thury sajmu – Nagykanizsa u Mađarskoj

*  Svibanj 2005. sudjelovanje  na smotri „Kaj Međimurci delaju, dok ništ ne delaju“ – Trg Republike – Čakovec

*  7. i 8. travnja 2006. godine sudjelovanje tvrtke u projektu «Tržište nacija» u Bad Radkersburgu

*  od 2006. do 2013. sudjelovali smo na poslovnim sastancima vježbeničkih tvrtki u Čakovcu i Bjelovaru – na obostrano zadovoljstvo učenika i profesora od školske godine 2005./2006. do danas dogovaramo i organiziramo poslovne sastanke učenika vježbeničkih tvrtki u  Bjelovaru i Čakovcu

*  listopad 2007. godine učenici  prezentirali  vježbeničku tvrtke na Europskom danu poduzetništva u Čakovcu

*  svibanj 2009. godine nastup i prezentacija poslovanja vježbeničkih tvrtki na Europskom tjednu malog i srednjeg poduzetništva u organizaciji Međimurskog veleučilišta

*  od 2007. do 2014. godine suradnja s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje – područna služba Čakovec te sudjelovanje tvrtki na Sajmu poslova.


Kako bi se rad učenika u vježbeničkim tvrtkama unaprijedio, ostvarujemo suradnju s partnerskom tvrtkom „Međimurjeplet“ d.d.  iz Čakovca, čija je djelatnost slična djelatnosti  vježbeničke tvrtke Pinocchio. U tu svrhu organiziramo i posjete tvrtki partner, koja nam je ujedno i stručna podrška u našemu radu.

Ovaj unos je objavljen u Uncategorized. Bookmarkirajte stalnu vezu.