Posjet Virovitici

U sklopu projekta „Učenička zadruga i učeničko poduzeće“ učenici novoosnovanih vježbeničkih tvrtki Komercijalne i trgovačke škole Bjelovar, u pratnji svojih nastavnika i ravnateljice, početkom polugodišta, posjetili su Strukovnu školu Virovitica i  Međunarodni sajam gospodarstva, obrtništva i poljoprivrede „Viroexpo 2014“.

Ljubazni domaćini dočekali su nas u školskoj knjižnici, gdje je ostvaren prvi kontakt između predstavnika virovitičkih i bjelovarskih vježbeničkih tvrtki. Voditelji tvrtki prezentirali su dosadašnje poslovanje i predstavili svoje tvrtke kroz djelatnosti, viziju, misiju i asortiman proizvoda. Nakon službenog dijela uslijedilo je neformalno druženje u kojem su se učenici dviju škola pobliže upoznali, razmijenili kontakte i posjetnice. Time su već u siječnju stvoreni odlični temelji za početak poslovne suradnje elekroničkim putem, ali i osobno, budući da će Virovitičani posjetiti našu školu u sklopu sajma vježbeničkih tvrtki.

Nakon posjeta školi, uputili smo se na Međunarodni sajam gospodarstva, obrtništva i poljoprivrede „Viroexpo“. ” Na sajmu je izlagalo 782 izlagača iz 25 zemalja, a broj posjetitelja premašio je brojku od 23 000 ljudi. Bila je to odlična prilika našim učenicima da se upoznaju s načinom uređenja izložbenih prostora, oko čega su se izlagači izrazito potrudili, budući da se birao najuređeniji štand. Učenici su se upoznali s praktičnom primjenom marketinškog predstavljanja, promocijom proizvoda, prisustvovali su razmjene iskustva te sklapanja poslova, a stečena znanja moći će primijeniti već u ožujku na sajmu vježbeničkih tvrtki u našoj školi.

Zoran Atlija

Ovaj unos je objavljen u Uncategorized. Bookmarkirajte stalnu vezu.