Čokosan d.o.o.

tekst čokosan logo

 

 

Mi smo učenici trećeg razreda Gospodarske škole Varaždin.
Na početku mjeseca rujna osnovali smo vlastitu vježbeničku tvrtku Čokosan koja posluje kao društvo s ograničenom odgovornošću.

Mi smo vježbenička tvrtka „Čokosan d.o.o.“ iz Varaždina i bavimo se prodajom čokolada sa sastojcima egzotičnog bilja.

Da vam ispričam kako smo mi zapravo došli do te ideje…U početku smo se dugo dvoumili između poslovnih ideja kojima bismo se htjeli baviti. Htjeli smo proizvoditi proizvode od lavande, različite ukrase za cipele, maskice za mobitele…No, na kraju smo se ipak odlučili za proizvode od čokolade budući da svi uzrasti, a naročito mladi, smatraju čokoladu najomiljenijom slasticom. Tehničko-tehnološke osobine, tj. inovacije tog našeg pothvata su jedinstveni proizvodi proizvedeni da izađu na tržište kao posebni pokloni ljudima te kao čokolade u raznim oblicima koji su jedinstveni jer sadrže egzotično bilje, te koji su zdravi i rijetki u drugim krajevima zemlje. Vježbenička tvrtka „Čokosan d.o.o.“ čokoladu nabavlja iz domaćih i inozemnih zemalja, a egzotično bilje dolazi iz Dalmacije. Prodaja proizvoda vježbeničke tvrtke „Čokosan d.o.o.“ odlazi drugim subjektima na poslovnim tržištima RH, tj. drugim vježbeničkim tvrtkama.

S radom naše vježbeničke tvrtke započeli smo 26. rujna 2014. godine. Od tog dana pa sve do danas, obavili smo razne poslove unutar naše tvrtke. Podijelili smo poslove unutar tvrtke na pet sektora. To su: direktor/menadžer, administracija, računovodstvo, marketing te odjel prodaje i odjel nabave. Unutar svakog sektora nalaze se osobe spremne na suradnju i timski rad te teže ostvarenju što boljih ciljeva tvrtke „Čokosan d.o.o.“. Izradili smo i potrebne dokumente kako bi naša tvrtka mogla pravno poslovati te smo se prijavili su sustav VETIS. Izradili smo poslovni plan tvrtke, popunili registar, pisali smo životopis i zamolbu za posao, obavili intervju s budućim radnicima, izračunali bruto i neto plaće radnika te izradili žiro račun.

Dugoročni cilj tvrtke je opstati na tržištu vježbeničkih tvrtki, postati prepoznatljivo ime za prodaju čokolada s posebnim dodatcima i osigurati trajno zapošljavanje i rast tvrtke. Kratkoročni ciljevi su sudjelovanje na smotrama ili sajmovima vježbeničkih tvrtki. Prednost naše tvrtke je dobro poznavanje potreba kupaca i spremnost na promjene u skladu s promjenama na tržištu i ekstra kvaliteta.

Direktor i glavni menadžer,
Andrijana Mihalina

Čokosan – zasladi si dan!

Ovaj unos je objavljen u Uncategorized. Bookmarkirajte stalnu vezu.